Servis avtomatskega menjalnika

Servis avtomatskega menjalnika je storitev, ki je nujno potrebna, če želimo zagotoviti nemoteno delovanje motorja, ki je srce našega vozila. V zadnjih letih se je število avtomobilov z avtomatskim menjalnikom bistveno povečalo, zato je tudi vzdrževanje avtomatskega menjalnika postalo vedno bolj pomembno.

Če se želimo izogniti težavam z avtomatskim menjalnikom je za servis avtomatskih menjalnikov pomembno, da ga opravimo pravočasno, še predno opazimo, da ne deluje pravilno. S tem se bomo izognili tudi večjim stroškom, ki so lahko v primeru okvare zelo visoki.

Kaj se pregleda med servisom avtomatskega menjalnika?

Servis avtomatskega menjalnika bo poskrbel, da se olje menjalnika s pomočjo posebne naprave in metode v celoti zamenja. Pri tem je pomembno, da je količina olja natančno dozirana, prav tako pa tudi vrsta olja. Celoten servis avtomatskih menjalnikov traja približno 2 uri, pri čemer se poleg olja zamenjajo tudi filter avtomatskega menjalnika in vsa tesnila.

Potrebno je vedeti, da je pri nekaterih modelih menjalnikov filter že vgrajen v menjalniku in dostop do njega ni mogoč, razen z demontažo menjalnika. To so modeli avtomatskih menjalnikov in menjalnikov, ki so prečno vgrajeni v vozilo, zato je pomembno, da se olje v tem primeru menja na 50.000 km. S tem se odstranijo vse nečistoče, filter pa ima daljšo življenjsko dobo.

Servis avtomatskega menjalnika pri strokovno usposobljenih mehanikih

Servis avtomatskih menjalnikov je zelo zahtevna storitev.Svetujemo vam, da olja menjalnika nikoli ne menjate sami, saj je avtomatski menjalnik zelo kompleksen del avtomobila, za kar boste potrebovali tudi ustrezne naprave. Če potrebujete servis avtomatskega menjalnika, se oglasite pri nas, kjer bodo usposobljeni mehaniki poskrbeli za strokovno menjavo olja in filtra na menjalniku.

Za svetovanje in pomoč nas pokličite na tel. št.: 041 677 677.